Флоријан Филипо

''Живот Дурова у опасности''

  • Извор: СРНА
  • 31.08.2024. 21:01

Живот генералног директора друштвене мреже "Телеграм" Павела Дурова, који је ове седмице пуштен уз кауцију, јер се суочава са потенцијалним суђењем у Француској, могао би бити у опасности, изјавио је лидер партије Патриоти Флоријан Филипо.

Филипо је подсјетио на писање француских медија да су Дурову, милијардеру и технолошком предузетнику, пришли француски обавјештајци док је био у Дубаију и да је одбио да подијели повјерљиве информације.

"Дан за даном загонетка френетичне упорности француског предсједника Емануела Макрона против Павела Дурова добија обрисе. Не заборавимо да Макрон већ дуго користи `Телеграм` са својим тимовима и да се плашио да ће нешто да процури. Павел Дуров заиста треба да буде опрезан, можда му је живот у опасности!", написао је Филипо на мрежи "Икс".

Песков: Дуров никада није био ухапшен док је био у Русији

Песков: Дуров никада није био ухапшен док је био у Русији

Дуров, који је рођен у Русији, приведен је на париском аеродрому 24. августа под оптужбом за криминалну употребу његове апликације за размјену порука, укључујући тероризам, дјечију порнографију, трговину дрогом, прање новца и превару. Он је пуштен у сриједу уз кауцију од пет милиона евра и забрањено му је да напусти Француску.

Француски медији пренијели су да је Дуров пристао да сарађује са француским истражиоцима и омогућио приступ свом телефону. Макрон је разговарао о притвору Дурова, који, сом француског држављанства, има и пасош Уједињених Арапских Емирата, са предсједником Емирата Мохамедом бин Заједом Ал Нахјаном дан након што је ухапшен на аеродрому.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: