На медитерану

Затварају се школе, упаљен црвени метеоаларм: Стиже топлотни талас, температуре и до 45 степени

  • Извор: Курир
  • 11.06.2024. 16:29

Маса топлог таласа над сjеверном Африком и средишњим Средоземљем пробијају се према истоку, па ће од уторка до петка у Грчкој и Турској понегдjе узроковати пораст температура до 45 степени.

Највише температуре очекују се у сриједу и четвртак, а током викенда требале би се смањивати, прогнозира грчка метеоролошка служба.

Од уторка школе ће се у дијеловима земље или затворити у 11.30 сати или остати потпуно затворене ако локалне општине одлуче да је врућина прејака.

Грчко министарство рада позвало је људе у јавном и приватном сектору да, ако је могуће, раде од куће.

За бројне туристе који су тренутно у Атини, грчки Црвени крст поставио је штандове на средишњем тргу Синтагма и на Акрополи, гдје особље дијели бесплатну воду.

Опрез! Опасна вожња на ауто-путу, возач опела креће се у контра смјеру

Опрез! Опасна вожња на ауто-путу, возач опела креће се у контра смјеру

Људима се савјетује да избјегавају изласке у врућим подневним сатима, да пију пуно воде, избјегавају алкохол, не једу превише и избјегавају интензивно вјежбање на отвореном.

Многи градови и општине у Грчкој отварају јавне, климатизиоване зграде у којима могу потражити уточиште бескућници и људи који код куће немају клима уређај.

Турска метеоролошка служба такође је упозорила на топлотни талас, који ће посебно погодити запад земље, гдје се очекују температуре од око 45 степени.

Савјетује се избјегавање боравка на отвореном у времену од 11 до 16 сати, старијим особама, дјеци и хроничним болесницима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм