Traje sedmicama

Zastrašujući prizori: Ogromna pješčana oluja "progutala" cijeli Egipat

  • Извор: Кликс
  • 02.06.2023. 20:11

Ogromna pješčana oluja koja hara Egiptom od četvrtka odnijela je najmanje četiri života. Lokalni mediji izvještavaju da se nebo iznenada zamračilo u egipatskoj prijestolnici Kairu kada se nad gradom nadvila oluja s oblacima pijeska i prašine.

Spasioci su uzalud pokušavali oživjeti djevojčicu u gradu Ramadanu. Na nju se srušio jedan billboard.

Srušena palma je odnijela život čovjeka u pokrajini Menufia u delti Nila.

U gradu Suezu, istočno od Kaira, mladić je preminuo nakon što ga je nalet vjetra, koji je pratio pješčanu oluju, "odnio" s balkona na četvrtom spratu.

U Sueskom kanalu, koji je jedan od najprometnijih na svijetu, vjetrovi su prelazili 50 kilometara na sat i podizali valove više od četiri metra. Vlasti su zatvorile luke Suez i Zaitijat na Crvenom moru.

Pješčane oluje, poznate kao khamsin, prilično su česte tokom proljeća i ranog ljeta u Egiptu. Ali rijetko je da oblaci pijeska prekriju praktički cijeli Egipat na duže vrijeme.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм