Сергеј Рјабков

Запад постао безнадежан

  • Извор: Sputnjik
  • 18.06.2024. 16:55

Криза у односима Русије и Запада трајаће веома дуго – Запад је постао безнадежан, изјавио је замјеник руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.

- Један од најтежих задатака са којима се суочава Министарство спољних послова је како да се правилно изгради нови систем координата, како да се управља кризом у односима са колективним Западом. Ова криза ће бити веома дуга. Како реаговати на различите ексцесе друге стране, а они су могући - рекао је Рјабков.

Како је додао, Запад је заборавио како да прихвати алтернативне тачке гледишта.

- Мислим да је Запад као геополитички концепт безнадежан и покушаји да се допре до њих, да се изнесу неки ставови, приступи, оцјене, размишљања – не дају резултата. Запад се у потпуности затворио у своју љуштуру неприхватања алтернативних модела и друштвено-политичког уређења и спољнополитичког позиционирања. Нажалост, примитивизација елита је нешто што се не може поништити - оцијенио је Рјабков.

Међутим, дипломата је примјетио да Запад још увијек није изгубио вјештину да биљежи сигнале из Москве.

Рјабков је подсјетио на обраћање руског предсједника Владимира Путина 14. јуна у Министарству спољних послова Русије.

- Мислим да су сви чули сигнал и моментална реакција наших противника да је Путин, наводно, "поставио ултиматум" говори о томе да нису изгубили вјештину да прате дешавања и биљеже важне сигнале из Москве - оцијенио је дипломата.

Раније је Путин изнио нове мировне приједлоге за рјешавање сукоба у Украјини, који предвиђају признавање статуса Крима, ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области као дијелова Русије, утврђивање несврстаног и без нуклеарног статуса Украјине, њена демилитаризација и денацификација и укидање антируских санкција. Украјинска страна је ову иницијативу одбила.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.