Марија Захарова

Захарова: Украјина чини геноцид над својим народом

  • Извор: СРНА
  • 15.05.2024. 14:39

Закон о мобилизацији који је усвојен у Украјини је, у суштини, чин геноцида над украјинским народом, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

- Што се тиче заиста страшног, криминалног закона /о мобилизацији/ који ће ступити на снагу у Украјини 18. маја, сматрам да је то слично чину геноцида кијевског режима - и оних који стоје иза њега - над украјинским народом - истакла је Захарова.

Она је напоменула да режим украјинског предсједника Владимира Зеленског жртвује Украјинце ради спасавања себе и испуњавања геополотичких циљева својих "англосаксонских управљача", пренио је ТАСС.

- Данас видимо да кијевски режим користи исте методе које су биле популарне код њихових идеолошких претходника у нацистичкој Њемачкој - навела је Захарова.

Захарова је додала да наводно демократска и псеудослободна Европа не осуђује понашање власти у Кијеву на било који начин, док САД и Канада, заправо, подржавају неонацизам у модерној Украјини.

Зеленски је 16. априла потписао закон о строжим правилима мобилизације којим ће бити омогућено регрутовање додатних неколико стотина хиљада Украјинаца. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм