Министарство спољних послова Русије

Захарова: Столтенберг покушава да се мијеша у унутрашња питања Русије

  • Извор: СРНА
  • 20.03.2024. 13:46

Москва види критике које је поводом руских предсједничких избора упутио генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг као покушај отвореног мијешања у унутрашња питања Русије, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Коментар генералног секретара Алијансе о томе да избори у Русији, како је он то рекао, `нису били ни слободни нити поштени` сматрамо покушајем грубог мијешања у унутрашња питања наше земље", истакла је Захарова на брифингу.

Према њеним ријечима, изненађујуће је чути такве изјаве од званичника организације која, под вођством Вашингтона, "има дугу историју политике моћи и директне војне агресије против независних држава", јавио је ТАСС.

Путин: Не схватају с ким имају посла

Путин: Не схватају с ким имају посла

"Данас се од већине тренутних такозваних лидера Алијансе и не може очекивати ништа друго. Они окрећу главу, чак и оправдавају нападе украјинских терориста западним оружјем на руске грађане који су мирно гласали на бирачким мјестима, али су спремни да суде о легитимности избора у свим дијеловима свијета. Немају право на то", додала је Захарова.

Предсједнички избори у Русији одржани су протеклог викенда, а предсједник Русије Владимир Путин је, према још незваничним резултатима, освојио 87,28 одсто гласова.

Предсједник руске Централне изборне комисије Ела Памфилова изјавила је у понедјељак, 18. марта, да ће коначни резултати највјероватније бити објављени сутра.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина