Русија

Захарова: Нико неће повјеровати САД да Кијев није умијешан у терористички напад у Москви

  • Извор: Спутник Србија
  • 26.03.2024. 19:24

Тешко је повјеровати у ријечи САД да Кијев није умијешан у терористички напад у Москви, када је управо Запад аплаудирао екстремистима у Украјини 2013. и 2014. године, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Сада Вашингтон говори да Украјина наводно нема никакве везе с тим. Ко ће им поверовати када су 2013.-2014. године управо Вашингтон, Велика Британија, Њемачка, Брисел, Париз, Варшава, све балтичке земље аплаудирали, дијелили новац колико год су могли онима који су бацали Молотовљеве коктеле на исте такве цивилне зграде и инфраструктуру у центру Кијеву“, казала је Захарова.

У нападу на посјетиоце концерта у Москви који се догодио 22. марта убијено је 139 особа. Федерална служба безбједности Русије саопштила је да је у близини руско-украјинске границе приведено 11 лица, укључујући четворицу терориста.

Терористи лоцирани на излазу из Москве, али нису одмах ухапшени - Ово је разлог

Терористи лоцирани на излазу из Москве, али нису одмах ухапшени - Ово је разлог

Четворица терориста, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су бијелим „реноом“ покушавали да побјегну у Украјину.

Из њихових изјава произлази да је напад изведен за новац, али јасну слику о томе који су били њихови мотиви за напад и ко су налогодавци једног од најкрвавијих терористичких напада у историји Русије за сада није могуће сложити, пише Спутњик.

Басмански суд у Москви одредио им је притвор до 22. маја. Оптужени су за тероризам и признали су кривицу, а за то дјело пријети им доживотна робија.

Украјина је једина земља која није осудила терористички напад у „Крокус сити холу“, а стручњаци оцјењују да то показује злочиначку природу власти у Кијеву.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм