Шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ

Вулићева Кајганићу: По чијем налогу и по којем закону радите?

  • Извор: СРНА
  • 24.10.2023. 09:20

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић упутила је посланичко питање главном тужиоцу Тужилаштва БиХ Миленку Кајганића у којем тражи да појасни како је и по чијем налогу одредио Недима Ћосића за тужиоца у предмету "Милорад Додик и други" и по ком закону је формиран тај предмет.

Вулићева је навела да се приликом рочишта у овом предмету, 16. октобра, могло јасно видјети и чути да Недим Ћосић и судија Јасмина Ћосић Дедовић носе исто презиме, те да су самим тим основане сумње јавности да је напад на институцију предсједника Републике Српске увезан, договорен и оркестриран.

Позивајући се на Члан 170 Пословника о раду Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, Вулићева је затражила од Кајганића да одговори шта су Ћосићи у сродству.

- Вриједна посјећања је чињеница да је Недим Ћосић у мају ове године почео радити као тужилац Тужилаштва БиХ, а већ данас или са пет мјесеци радног стажа води предмет против Милорада Додика и Милоша Лукића. Прије 12 година био је актер афере јер је без правосудног испита почео радити у Општинском суду у Сарајеву - навела је Вулићева.

Она је упитала Кајганића да ли, као главни тужилац, има бар храбрости да ради по слову струке, знања и закона?

- Како човјек попут Вас, господине Кајганићу, може одредити за тужиоце, оне на најгорем гласу? Човјек пријављен за корупцију да пише судбину и политички сијече главу предсједнику Републике Српске? Брука! - нагласила је Вулићева.

Да зло буде веће, додала је она, и тужилац из реда хрватског народ Нивес Каневчев, такође је са врло дискутабилном каријером, жена коју је Канцеларија дисциплинског тужиоца теретила за одавање повјерљивих информација, немар у раду, неизвршавање упутстава надређеног тужиоца, намјерно давање лажне или недовољне информације у вези с пријавама за радно мјесто или дициплинским стварима, као и друга дјела која доводе у питање повјерење јавности у непристрасност и кредибилитет Тужилаштва.

- Безброј је нелогичности, образложење би се могло написати на 20 страна. Подижете оптужнице по непостојећем закону, посланици тај закон нису донијели, слушате имагинарне медиокритете који себе стављају испред БиХ, оптужујете Додика, а туриста /Кристијан/ Шмит директно руши уставни поредак БиХ - истакла је Вулићева.

Она је навела и да Мајкл Марфи жртвује мир у БиХ, одрубљује политички главу предсједнику Републике Српске.

- Мало му је немира, крви и изгубљених живота у свијету, а Тужилаштво и Суд користи као своје сервисе моћи. Господине Кајганићу, немојте под утицајем Мајкла Марфија и туристе без потврде Савјета безбједности постати наљедник Вука Бранковића - поручила је Вулићева. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?