Протест

Више стотина трактора кренуло ка центру Mадрида

  • Извор: СРНА
  • 21.02.2024. 12:30

Више стотина пољопривредника кренуло је данас тракторима ка центру Мадрида у склопу протеста због локалне и политике ЕУ према фармерима и са захтјевом за спровођење мјера за ублажавање трошкова производње.

Протест ће бити највећи у шпанској пријестоници након више од двије седмице свакодневних демонстрација широм Шпаније и обухватиће митинг испред сједишта Министарства пољопривреде.

Организатори протеста наводе да ће у протестима учествовати 500 трактора и да ће велики број пољопривредника стићи аутобусима. Велики број трактора мораће да остане изван града због рестриктивних мјера власти.

У протеклих неколико седмица одржано је више сличних протеста широм ЕУ. Пољопривредници се жале да политика ЕУ према екологији и другим питањима ствара финансијско оптерећење и чини да су њихови производи скупљи од робе која долази изван блока.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм