Јапан

Више од 120 људи умрло од топлотног удара

  • Извор: Анадолија
  • 06.08.2024. 17:18

Више од 120 људи умрло је од топлотног удара у градском подручју Токија у Јапану у јулу, када је просјечна температура у земљи достигла рекордне висине, а упозорења о врућини била су на снази већи дио мјесеца, саопштиле су у уторак јапанске власти.

Према медицинским изворима, многе од 123 особе које су умрле биле су старије. Сви осим двојице пронађени су мртви у затвореном простору, а већина их није користила клима-уређаје иако су их имали.

Јапанске здравствене власти и метеоролози су у више наврата савјетовали људе да остану у затвореном простору, узимају довољно течности како би избјегли дехидрацију и користе клима-уређаје, с обзиром да старији људи често мисле да клима није добра за здравље и да је треба избјегавати.

“То је највећи број смртних случајева од топлотног удара у 23 градска округа Токија од 2018. године када је забиљежено 127 смртних случајева током топлотног таласа“, саопштила је Канцеларија за судску медицину.

Враћају се паклене врућине у БиХ - познато и када

Враћају се паклене врућине у БиХ - познато и када

Према подацима Агенције за управљање пожарима и катастрофама више од 37.000 људи лијечено је у болницама од топлотног удара широм Јапана од 1. до 28. јула ове године.

У уторак су у већем дијелу Токија и западног Јапана била на снази упозорења због врућина. Температура је износила око 34 степена Целзијуса у центру Токија.

Метеоролошка агенција је прогнозирала врућине и у августу, са температурама од 35 степени Целзијуса или више.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.