Израелске снаге ослободиле групу талаца

Велика акција у Појасу Газе: Спасена дјевојка са снимка који је обишао свијет!

  • Извор: Курир
  • 08.06.2024. 15:30

Израелска војска ослободила је јутрос у централном делу Појаса Газе четири таоца које је Хамас отео са музичког фестивала Нова на почетку напада 7. октобра!

Израелски медији наводе да су у "сложеној операцији" израелских снага спасени Ноа Аргамани (25), Алмог Меир (21), Андреј Козлов (27) и Шломи Зив (40).

Таоце су спасили припадници обавјештајне агенције Шин Бет и израелске полиције са двије различите локације у срцу избјегличког кампа Нусејрата.

- Њихово здравствено стање је стабилно и пребачени су на даље љекарске претраге - наводи Јерусалем Пост.

АП наводи да је данашња операција највеће спашавање талаца од избијања рата чиме је укупан број спашених Израелаца порастао на седам. На друштвеним мрежама појавили су снимци на којима се види славље грађана на улицама и плажама кад је објављена вијест о спасавању.

Хамас је отео око 250 талаца током свог напада на јужни Израел. Отприлике половина је ослобођена у примирју које је трајало недјељу дана у новембру.

Ноа Аргамани је израелска држављанка кинеског поријекла и постала је позната широм свијета након што се појавио снимак како је милитанти воде са музичког фестивала.

- Немојте да ме убијете - чује се како говори на снимку док је милитанти возе на мотоциклу.

Медији наводе да је Ноа ослобођена на рођендан свог оца.

Ноа је била заробљена 246 дана.

Израел је недавно објавио да је трећина преосталих талаца погинула. Влада је објавила да је у Хамасовим рукама још 120 људи од којих је 43 проглашено мртвима на темељу разних извора информација.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера