Дрога

Велика акција италијанске полиције: Пала и Санита из БиХ!

  • 04.07.2024. 08:43

У великој акцији италијанске полиције “Recover” ухапшено је 13 особа, међу којима и држављанка БиХ, а сви они терете се за продају, дистрибуцију и промет опојних супстанци и увоз, транспорт и продају кријумчареног дувана стране производње.

Занимљиво је да су се кријумчари представљали као рибари да би испловљавали из луке Бишеље, а затим су се враћали са робом у виду дроге и цигарета.

Ријеч је о једној од најопсежнијих акција италијанске полиције, која траје од јуна, 2022. године. Ови лажни рибари константно су надзирани од стране више јединица италијанске полиције, а хапшење је извршила јединица карабињера покрајинске команде Барлета-Андрија-Трани уз помоћ специјализованих одјељења Хелиборне.

Од 13 ухапшених, врло битну улогу у цијелом ланцу имала је и Санита (32) из БиХ, која је поред шверца служила и за “одвлачење пажње”, прецизирао је поручник Алесандро Рундо. Осумњичени су малим чамцима на које су утоварили наводно уловљену рибу, крили дрогу и цигарете и тако је шверцовали по овом дијелу Италије. Иако су били увјерени да су потпуно сигурни и непримјетни, нису ни слутили да их полиција прати више од двије године.

Дрога и цигарете су углавном стизали преко злогласне балканске руте, а даље су их дистрибуирали по цијелој Италији.

Иначе, италијански медији су пренијели да је ријеч о крајње бескрупулозној групи која није бирала средства да дође до нелегалне зараде. Полиција није открила која количина дроге и дувана је у питању, само су рекли да су заплијенили робу велике вриједности, преноси Аваз.

Иначе, скоро свих 13 ухапшених, укључујући и Саниту, има кривичне досијее и познати су полицији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм