Донесена пресуда

Васпитачица убила бебу у вртићу

  • Извор: Агенције
  • 22.05.2024. 18:00

Радница у вртићу у енглеском граду Стокпорту осуђена је данас на 14 година затвора због убиства деветомјесечне дјевојчице коју је оставила везану у лејзи бегу главом надоле више од 90 минута.

Дјевојчица Џеневив Михан угушила се након што ју је Кејт Роули, замјеница директора вртића "Прстићи" у Чидл Халму у Стокпорту довела у "смртну опасност", преноси Гардијан.

Роулијева (37) је након четворонедјељног суђења на крунском суду у Манчестеру проглашена кривом за убиство из нехата.

Осудивши је данас на 14 година затвора, судија Еленбоген КЦ, рекла је да је Роулијева сматрала да је мала Џеневив "у најбољем случају сметња, а понекад је на њу гледала и с антипатијом".

"Дјелањем ваших руку Женевијевини родитељи и бака и дјед изгубили су своју озарену, насмијану дјевојчицу. Својим безосјећајним чином лишили сте је будућности коју би имала и оставили празнину у животима њених најближих", додала је судија.

На суђењу се чуло како је Џеневив 9. маја 2022. године у вртићу остављена један сат и 37 минута повијена у ћебе и везана лицем надоле у лејзи бегу у соби за бебе.

Роулијева, која је радила у вртићу 17 година и водила одјељење за бебе, негирала је убиство из нехата и алтернативну оптужбу за окрутност према дјеци, инсистирајући да она није проузроковала смрт дјевојчице.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: