Опасне по живот

Ванредно стање у Флориди због поплава

  • Извор: Агенције
  • 13.06.2024. 20:01

Гувернер Флориде Рон де Сантис прогласио је данас ванредно стање у пет јужних округа те савезне америчке државе, након што су обилне падавине поплавиле област у којој живи више од осам милиона људи.

Неким областима, укључујући дијелове округа Бровард и Мајами-Дејд, пријете поплаве опасне по живот, саопштила је Национална метеоролошка служба, преноси Ројтерс.

"Неколико мјеста пријавило је између 45 и 63 центиметра кише од понедјељка", рекао је Боб Оравек, прогностичар из Центра за предвиђање времена у Колеџ Парку, Мериленд.

Додао је да се олуја споро развија, а да ће трајати до суботе ујутру.

Не очекује се да ће се невријеме претворити у тропску олују, али прогнозе наводе да ће наредна сезона имати велики број урагана.

Међународни аеродром у Мајамију и Међународни аеродром Форт Лодердејл-Холивуд отказали су или одложили рекордних 1.200 летова у сриједу, а очекује да ће се проблеми у ваздушном саобраћају наставити до краја радне недјеље, пише "CNN".

У медијским извјештајима и објавама на друштвеним мрежама приказани су заустављени аутомобили и људи како газе улицама прекривеним водом до бокова, или веслају у малим чамцима и кајацима. 

У неким областима вода је преплавила травњаке и стигла до улазних врата кућа и других зграда.

"CNN" наводи да је киша ипак корисна због суша, које погађају половину територије Флориде.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)