Брутални напади

Ужас у Мексику: Петоро новинара упуцано у само у једном дану

  • Извор: Танјуг
  • 29.11.2023. 17:43

Мексички тужиоци потврдили су данас да је још један репортер рањен у пуцњави у западној мексичкој држави Мичоакан, што је пети упуцани новинар у тој земљи само у једном дану.

Агенција напомиње да су раније, у уторак, у сусједној држави Гереро четворица фоторепортера нападнута ватреним оружјем у близини војне касарне, када су се враћали из Чилпансинга, где су били како би извјештавали о једном од многих убистава у том граду, објавио је АП.

Нема информација о стању новинара, који су радили за локалне новине или новинске сајтове.

Амерички медиј подсјећа да је до пуцњаве дошло само неколико дана након што су три новинара киднапована и држана данима у мјесту Такско, такође у држави Гереро, да би касније били пуштени, али није било информација о мотиву њихове отмице.

Нема меча Манчестера и Галатасараја? Лопта не може да одскаче

Нема меча Манчестера и Галатасараја? Лопта не може да одскаче

Догађаји у уторак убрајају се у највеће масовне нападе на новинаре у једном дану у Мексику од злочина, који се одиграо почетком 2012. године, када су тијела тројице новинских фотографа пронађена бачена у пластичне кесе у каналу у граду Веракрузу, за шта је окривљен некада моћни нарко – картел Зетас.

Раније овог мјесеца, један новински фотограф пронађен је убијен у свом аутомобилу у мексичком пограничном граду Сијудад Хуарез, што је био пети случај убиства новинара у Мексику у 2023. године.

Постигнут споразум: Највеће свјетске силе се сложиле!

Постигнут споразум: Највеће свјетске силе се сложиле!

Гереро је поприште сурових обрачуна између десетак нарко-банди картела, а слично је и у држави Мичоакан.

Само у протеклих пет година, Комитет за заштиту новинара документовао је убиства најмање 54 новинара у Мексику.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм