Uz kauciju oslobođen jedan od optuženih za Flojdovu smrt

  • 20.06.2020. 22:10

 Bivši policajac iz Mineapolisa Džej Kueng, koji je optužen za smrt tamnoputog Džordža Flojda, oslobođen je iz zatvora uz kauciju.

Prema objavljenim podacima, Kueng /26/ je oslobođen iz Okružnog zatvora "Henepin" uz kauciju u iznosu od 750.000 dolara. Iz zatvora je pušten uz određene uslove.

On je drugi policajac u ovom slučaju koji je pušten iz zatvora.

Optužen je za pružanje pomoći u izvršenju ubistva drugog stepena i ubistva bez predumišljaja u slučaju Flojdove smrti 25. maja, koji je umro dok mu je drugi policajac Derek Čovin držao koljeno na vratu gotovo devet minuta.

Početkom mjeseca u ovom slučaju oslobođen je i bivši policajac Tomas Lejn /37/. I on je iz zatvora pušten uz kauciju.

Treći bivši policajac Tou Tao /34/ i dalje je u zatvoru.

Čovin /44/ je u zatvoru "Ouk park hajts" u Minesoti pod maksimalnim obezbjeđenjem i njemu je određena kaucija od milion dolara.

Sva četiri policajca su otpuštena nakon Flojdove smrti. Čovin je optužen za ubistvo drugog i trerćeg stepena, te ubistvo bez predumišljaja drugog stepena. 

Тагови:
  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.