Погодио шест држава

Утростручио се број мртвих након урагана Хелена

  • Извор: Телеграф
  • 02.10.2024. 09:08

Број жртава урагана Хелена у шест америчких савезних држава порастао је на више од 160, а милиони људи су остали без струје и немају приступ интернету.

Најтежа ситуација је тренутно у Сјеверној Каролини гдје се број мртвих утростручио.

Људи који су преживјели, описали су хаос који је настао након што је ураган Хелена погодио њихове крајеве.

"Гледали смо како тијела висе са дрвећа. Нека тијела смо пронашли и испод рушевина", рекла је Алисон Хадсон, чија је кућа потпуно уништена.

Спасилачке екипе у западним дијеловима Сјеверне Каролине покушавају да дођу до људи чија се судбина још не зна, три дана пошто је ураган Хелена разорио југоисток САД.

Обилне падавине су изазвеле поплаве у Ешвилу. Путеви су затворени, отворила су се клизишта, због чега је спасилачким тимовима додатно отежан посао.

Алисон је са дечком на срећу успјела да се евакуише на вријеме, али су неки њени пријатељи и комшије заглављени у кућама и до њих помоћ не стиже.

"На неким снимцима на Фејсбуку смо видјели снимке наших кућа. Усјеви су уништени, зидови су нестали. Нашу шупу из дворишта пронашли смо на снимцима који су настали на мјестима која су удаљена од нашег дворишта", рекла је Алисон.

Подсјетимо, ураган Хелена ударио је у обалу Флориде у четвртак увече, изазвао вишедневне пљускове и уништио куће које су деценијама одолијевале невременима.

Олуја је путовала ка сјеверу, а цијела насеља су збрисана са земљом, док су многе заједнице остале без воде и основних потрепштина.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)