Шведска

Урушио се дио аутопута: Три особе повријеђене, одрон захватио десетак аутомобила

  • 23.09.2023. 17:18

У југозападној Шведској се током ноћи урушио велики дио аутопута. Три особе су због лакших тјелесних повреда пребачене у болницу, саопштила је полиција у суботу.

Одрон је оштетио аутопут између другога највећег шведског града Гетеборга и главнога града Норвешке Осла, око 50 километара сјеверно од Гетеборга на западној обали Шведске.

Одрон захватио десетак аутомобила

– Најтеже погођени дијелови подручја одрона величине су око 150 x 100 метара. Укупно је, међутим, одрон захватио подручје од око 700 x 200 метара – наводи се у саопћењу спасилачке службе Гетеборга. 

Спасилачке службе су саопштиле да је одрон захватио десетак аутомобила, шумски терен, пословни простор с бензинском пумпом и брзом храном.

– У подручју одрона ватрогасци су уз помоћ хеликоптера помогли већем броју људи да напусте возила – додаје се у саопштењу. 

Према писању шведске новинске агенције ТТ, неколико аутомобила и један камион су завршили у рупама и пукотинама насталим услијед одрона. 

Покренута истрага

Портпарол спасилачке службе је за јавни сервис СВТ изјавио да су сви људи у тим возилима добили помоћ.

Полиција је на својој интернет страници објавила да је покренула истрагу о томе јесу ли одрон узроковали радови на оближњем градилишту.

– Још се не зна постоји ли икаква повезаност између минирања/радова на мјесту и одрона. Тренутно ни једна особа није осумњичена за кривично дјело – додаје се. 

Спасилачке службе су најавиле да ће специјално обучено особље и пси трагачи провести темељну претрагу тог подручја и упозориле су да није искључена могућност даљњих одрона.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм