Ескалација сукоба

Упозорење Русије заледило планету: ''Ако Израел ово погоди, све је готово!''

  • Извор: Агенције
  • 03.10.2024. 19:57

Русија је забринута због сигнала ескалације из Израела поводом могућег узвратног напада на Иран, који би могао да укључује иранске нуклеарне објекте. Недопустиво је чак разматрати такве сценарије, изјавио је замјеник министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

- Видимо разлог за озбиљну забринутост, јасно је да свака ескалација садашњег сукоба може да изазове страшне посљедице. Такође желим да кажем да нуклеарни објекти, у сваком случају, увијек треба да се изузму из оквира било каквих сукоба. Већ дуже вријеме говоримо о томе у вези са Запорошком нуклеарном електраном и Курском електраном - нагласио је Рјабков.

Према његовим ријечима, „у условима када из Израела долазе веома узнемирујући ескалациони сигнали, међународна заједница, укључујући Међународну агенцију за атомску енергију и њено руководство, треба да дигну глас, наглашавајући недопустивост чак разматрања оваквих сценарија“.

Иран објавио видео снимак - Овако су ударили на Израел

Иран објавио видео снимак - Овако су ударили на Израел

- Катастрофалне посљедице напада на било који нуклеарни објекат практично су гарантоване, са еколошког становишта, јавног здравља, то је свима очигледно - истакао је дипломата.

Према његовим ријечима, ненуклеарни статус Ирана нико не треба да доводи у сумњу, без обзира на ескалацију на Блиском истоку.

Подсјетимо, Иран је у уторак извршио ракетни удар на циљеве у Израелу као одговор на израелске нападе на Либан, убиство лидера Хезболаха и Хамаса.

Ударна вијест на Блиском истоку! Израел донио одлуку о одмазди

Ударна вијест на Блиском истоку! Израел донио одлуку о одмазди

Накнадно је израелски министар спољних послова Израел Кац прогласио генералног секретара УН Антонија Гутереша персоном нон грата и забранио му улазак у земљу. Како је саопштено, та одлука је донијета у светлу Гутерешеве реакције на напад Ирана на Израел, у којој није јасно осудио напад.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм