Продор није донио очекивани резултат

''Упад у Курску област за Кијев је смртна пресуда!''

  • 27.08.2024. 20:14

Ако се Кијев надао да ће Русија своје најбоље јединице пребацити у Курску област и тиме разоткрити источни дио фронта, онда су сурово погрешили, пише Форбс.

Као резултат офанзиве која је у току, руске трупе већ пријете Покровску, најважнијем чворишту снабдијевања читавог источног сектора украјинске одбране.

"Руске трупе непрестано напредују ка кључном украјинском граду Покровску. Ако су се украјински команданти надали да ће њихова инвазија на Курску област одвући неке од најбољих руских пукова и бригада из источне Украјине и ублажити притисак на украјинске трупе у најрањивијим источним секторима, они су свакако разочарани. Кремљ је углавном оставио своје снаге на мјесту и умјесто тога појачао сектор Курск резервама", пише Форбс.

''Украјина напала Курску област америчким ракетама''

''Украјина напала Курску област америчким ракетама''

То значи да се руска офанзива на истоку, започета прошле јесени и проширена до Нове године, несметано наставила у августу.

Посљедице за одбрамбену кампању Украјине биле су страшне. Бубњеви недавних руских успјеха источно од Покровска, сјеверозападно од Доњецка, требало би да звоне за узбуну у Кијеву.

Лукашенко: Траже да пређем на страну Украјине и да се борим против Русије

Лукашенко: Траже да пређем на страну Украјине и да се борим против Русије

У петак је руска пјешадија ушла у Новогродовку, седам миља источно од Покровска. Ракетним бацачем, срушили су украјински тенк.

Покровск се налази на главним украјинским линијама снабдијевања западно од Доњецка. Послије недјеља сталног руског напредовања, град је све више у опасности.

Оштра порука из Кремља: Тема преговора са Украјином више није актуелна!

Оштра порука из Кремља: Тема преговора са Украјином више није актуелна!

Чак ни елитна 47. механизована бригада украјинске војске, са двадесетак преживјелих тенкова М-1 Абрамс, није била у стању да заустави руско напредовање.

Иако украјински медији тврде да су руски губици у овом сектору били „тешки", чак и спорије руско напредовање је и даље офанзива, а Покровск је у још већем ризику од пада.

Ако ово доведе до ширег колапса украјинске одбране на истоку, команда у Кијеву би могла да зажали што је распоредила велике снаге - можда десетак батаљона на линији фронта, од којих сваки има до 400 војника - у близини Курска умјесто да утврди Покровск, наводи Форбс.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм