Турска

Украјински скутер пун експлозива плутао код Истанбула

  • Извор: Блиц
  • 26.07.2024. 16:04

Турски медији јавили су да је јуче на мору, у близини Истанбула, уочен џет ски односно, беспосадно пловило како плута, а истрага је показала да је ријеч о украјинском скутеру који је превозио експлозив.

Спасиоци на плажи Чаталча Акалан примијетили су џет ски јуче ујутру. Након детаљнијег прегледа, схватили су да има неуобичајену опрему, па су читав случај пријавили жандармерији. Екипа је стигла на лице мјеста и извршила преглед пловила, а прелиминарне процјене сугеришу да скутер припада украјинској морнарици.

Утврђено је да је у скутеру било експлозива, а пловило је послато даље на форензичку анализу. Поред експлозива, на овом скутеру на даљинско управљање пронађено је више камера и војна опрема, пише Блиц.

Снимци беспосадног пловила завршили су на друштвеним мрежама, када су га грађани снимили како плута по мору.

Према првим истраживањима, претпоставља се да је џет ски одлутао и стигао до обале Чаталче у Истанбулу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 АТВ Специјал: Црна Гора

    ''Зашто се политичка ситуација не смирује у Црној Гори? Зашто су Црногорци дали зелено свјетло за резолуцију у Сребреници? Коме смета Резолуција о геноциду у Јасеновцу? Чија је данашња Црна Гора?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 23:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.