Иницијатива ЕУ, НАТО и трећим странама

Украјина у великим проблемима, Њемачка упутила хитан апел за помоћ Кијеву

  • Извор: Б92
  • 17.04.2024. 18:22

Њемачка је упутила хитан апел земљама чланицама Европске уније и НАТО-а да појачају помоћ за украјинску противваздушну одбрану што је прије могуће, рекли су данас њемачки званичници.

Министри одбране и спољних послова Немачке Борис Писторијус и Аналена Бербок прослиједили су иницијативу ЕУ, НАТО и трећим странама о којој ће се разговарати на састанку министара иностраних послова Групе седам (Г7) ове недјеље на италијанском острву Капри, пренио је Ројтерс.

Пјевач доживио ужас на наступу: Гост му  одгризао уво

Пјевач доживио ужас на наступу: Гост му одгризао уво

Портпарол њемачког министарства одбране рекао је данас на брифингу за новинаре да њемачка иницијатива за већу подршку Украјини има за циљ мотивисање великог броја земаља да испоруче помоћ у кратком року.

"Већ постоји одређени број партнера и земаља који су навели да су заинтересовани да се придруже иницијативи", навео је портпарол.

Украјина се суочава са недостатком муниције, као и са вишемјесечном блокадом финансирања из САД коју спроводе републиканци у Представничком дому америчког Конгреса, а ни ЕУ није испоручила Кијеву муницију на време, преноси британска агенција.

Какво нас вријеме очекује за предстојеће празнике?

Какво нас вријеме очекује за предстојеће празнике?

Украјински предсједник Володимир Зеленски упутио је данас нови апел за помоћ Украјини у оружју након руског ракетног напада на град Чернигов у којем је погинуло најмање 13 људи.

Њемачка је други највећи донатор помоћи за украјинску војску након САД.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм