Andrij Jermak

Ukrajina: Funkcioneri koji bježe od ratnih dužnosti biće smijenjeni

  • Извор: Индекс
  • 27.01.2023. 06:00

Funkcioneri ukrajinske vlade koji izbjegavaju svoje dužnosti tokom vojne operacije brzo će biti smijenjeni, rekao je Andrij Jermak, šef kabineta predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog u jeku borbe protiv korupcije.

Više od dvanaest funkcionera smijenjeno je ove sedmice nakon niza skandala i optužbi o korupciji. Politički analitičari rekli su da Zelenski treba pokazati zapadnim političarima i Ukrajincima iscrpljenima od sukoba da je ozbiljan u svojoj namjeri kažnjavanja zloupotrebe vlasti.

"Svako bi trebao shvatiti sopstveni odgovornosti prema zemlji i naciji tokom rata. Ko god zaboravi na to, reakcija će biti brza. Ovo će se dogoditi svakome ko dopusti da zaboravi (svoje dužnosti), bez obzira na titule i urede", napisao je Jermak  na Twitteru.

Među skandalima bio je onaj zamjenika ministra obrane koji je podnio ostavku nakon izvještaja, koje je opovrgnuo, da je njegovo ministarstvo plaćalo prevelike cijene za hranu vojsci.

Predsjednikov savjetnik kojeg su lokalni mediji prozvali da vozi skupe automobile takođe je dao ostavku, kao i viši tužilac za kojeg su ukrajinski mediji pisali da je otišao na odmor u Marabelju u Španiji, prekršivši pravila ratnog stanja. 


  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм