Откривени разлози

Ученик скочио са школе: У телефону пронађена дирљива али и страшна порука

  • Извор: Телеграф
  • 03.02.2024. 12:51

Прерано је напустио овај свијет и тек сада се показало да се дуго спремао за најтежу одлуку у животу.

Родитељи Романа (15), који је прије 2 мјесеца окончао живот скочивши са крова школе у ​​Парчованију у Словачкој, коначно су послије 70 дана добили мобилни телефон свог сина, пише "Цас.ск". 

Како пише ТВ ЈОЈ, у телефону је пронађен дугачки текстуални документ под називом "Посљедња порука за све", који је написао неколико дана прије своје смрти. У поруци, тинејџер, којег су, према ријечима родитеља, малтретирали другови из разреда, упућује поруке својој вољеној мајци и оцу, сестри, али и друговима из разреда, пријатељима, као и директору школе.

То су ријечи пуне љубави, захвалности, али и оштре поруке које је веома тешко прочитати. Ученик је у поруци изразио и посљедњу жељу...

Порука за маму

У опроштајном писму вољеној мајци Ивети, Роман пише да је само повремено био љут на њу. И то само зато што, као петнаестогодишњак, није могао да изађе из куће када је хтио и гдје је хтио, а да није морао да јој објашњава гдје и са ким иде.


Јапанац на самрти открио да је најтраженији бјегунац у земљи

Јапанац на самрти открио да је најтраженији бјегунац у земљи

"Укратко, хвала ти, била си најбоља мама на свијету и нисам могао имати бољу, моја посљедња љубав према теби", написао је дирљиве ријечи.

Порука за оца

"Здраво, плачеш ли? Ако да, онда престани. Ипак, како кажеш, сад сам на бољем мјесту, па треба да славимо, а не да тугујемо", написао је Роман оцу одмах на почетку.

Ученик је овако реаговао вјероватно зато што га је отац на сличан начин смиривао када је дјечак остао без стрица и био је веома тужан.

Роман пише и да све материјалне ствари које је добио није надокнадило то што се понекад осјећао као странац са својим оцем.

"У ствари, не знам баш много о вама. Увијек сте били одсутни, а када сте код куће, или идете негдје или помажете некоме."


Северина ударила на Јовану: Дјеца су нам се дружила

Северина ударила на Јовану: Дјеца су нам се дружила

Роман такође у писму истиче да му је недостајало присуство оца, који је радио у Њемачкој да би издржавао породицу.

"Наравно да те поштујем и хвала ти на свему. Ти си најбољи тата на свијету и хвала ти на свему, само ми је жао што нисам провео више времена са тобом. Моја посљедња љубав према теби, тата", додао је он.

Порука директору школе

Порука директору ЗШ Парчовани из Романа је лична. Девиатак је изразио жељу да неко оде до директора и прочита му шта пише у Посљедњој поруци свима.

"Већ можете да славите што нећу у школу", овај дио извјештаја ТВ ЈОЈ још није објавила.

Порука другарима из разреда

Роман није заборавио другове из разреда у Посљедњем извјештају за све.

"Имам још једну жељу да се ово чита на часу и да ту буде што више ученика деветог разреда", почео је.

Због озбиљности садржаја и чињенице да је порука намијењена малољетницима, она још није објављена.

Углавном, описао је како, осим двије другарице, перципира остале дјевојчице у разреду.


Према старим вјеровањима ове особе никако не могу да вам буду кумови

Према старим вјеровањима ове особе никако не могу да вам буду кумови

"Стварно не знам шта сам ти урадио. По мом мишљењу, ни ти сама не знаш зашто ме третираш као ђубре већ неких 5 година", сматра Роман.

Одломак заправо потврђује тврдње Романових родитеља да се дјечак код куће жалио на малтретирање у учионици, посебно од стране дјевојчица.

И Роман пише о малтретирању у Посљедњем извјештају за све.

Из његових сопствених ријечи јасно се види да је и он патио у школи и није добио помоћ. Уз то, он описује како га је ова школска средина уништила и смрвила.

Роман је коначно написао нешто позитивно и у дијелу намијењеном другарима из разреда.

"На крају крајева, сви ми се свиђате, неки више од других, али желим вам свима срећу и добар живот, сада је Роман слободан", завршио је.

Порука тајној љубави

У поруци Роман пише и пријатељима. Једна од њих је дјевојка којој у писму признаје да би га веза са њом спасила. Признаје да због свог емотивног искуства и невоља које је имао као тинејџер није могао да нађе партнера.


Снежана Савић шокирала признањем да је с њим снимила ватрену интимну сцену без контроле

Снежана Савић шокирала признањем да је с њим снимила ватрену интимну сцену без контроле

"Претпостављам да нисам био толико заљубљен у тебе колико у љубав, јер си ти била једина лијепа дјевојка која се забављала са мном и није јој сметало моје присуство", упутио је срцепарајуће ријечи једној непознатој особи из разреда.

Лично ће га прочитати свим ученицима деветог разреда

На крају опроштајног писма од десет страница, дјечак је написао све адресе е-поште које је користио, укључујући и лозинке за њихово отварање.

Описао је детаљну процедуру како родитељи улазе у његов компјутер, написао ПИН за његов рачунар и тако даље.

Опроштајно писмо које је отац Роман Доминик (47) пронашао у мобилном телефону свог сина није га умирило, иако су га он и супруга Ивета (51) дуго нестрпљиво чекали.

"Испунићу посљедњу жељу свог сина и прочитаћу писмо свим деветацима у школи. Прочитаћу га у одјељењу гдје је Романко ишао. Направићу и испис. Био је малтретиран, а мој син о томе пише у писму и такође га пише директору Рачковском. Такође порука за Рачковског - како је мој син написао, прочитаћу му поруку од Романа из гроба. Лично", изјавио је он.


Глумица Пунами Пандеј лажирала своју смрт, огласила се

Глумица Пунами Пандеј лажирала своју смрт, огласила се

Након што је добио мобилни телефон његовог сина, који су му предали истражни органи, Романов отац тренутно прегледа све фајлове и поруке са мобилног уређаја.

У руци има поруке у којима му син својим ријечима пише ко и шта стоји иза трагедије која је Романа довела до одлуке да оконча живот скочивши са крова школе коју је похађао од малена.

Он је увјерен да малтретирање његовог сина у основној школи у Парчованију полиција не може да гурне под тепих, чак ни на основу садржаја Посљедње поруке за све – односно опроштајног писма, преноси "Телеграф".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина