Ubijen napadač sa Tajlanda: Tokom krvavog pira stradalo 26 ljudi, još 52 ranjeno

  • 09.02.2020. 08:19

Tajlandske bezbjednosne snage ubile su danas vojnika koji je u ubilačkom pohodu u gradu Nakon Račesima ubio 26, a ranio 52 osobe, saopštili su zvaničnici.

Tajlandski ministar javnog zdravlja Anutin Čarnvirakul potvrdio je da je vojnik ubijen u tražnom centru Terminal 21, prenosi Rojters.

"Hvala policiji i vojski što su okončale ovu situaciju. Napadač je ubijen!", naveo je on na Fejsbuku, što su potvrdile i vojska i policija.

Policija je osumnjičeno indentifikovala kao 32-ogodišnjeg vojnika Džakrapantu Toma.

Napad je počeo u subotu oko 15 časova po lokalnom vremenu, kada je vojnik zapucao u jednoj kući, prije nego što je otišao u vojni kamp, a onda u tržni centar, objavljujući poruke na Fejsbuku za to vrijeme.

Narednik Džakrapanta Toma ubio je svog zapovjednika i još dvoje ljudi, pa ukrao oružje iz vojnog kampa, rekao je portparol Ministarstva odbrane za BBC.

Osumnjičeni se potom odvezao do centra grada i ušao u tržni centar.

Lokalni mediji objavili su i snimak vojnika kako izlazi iz automobila ispred tržnog centra i puca, dok ljudi bježe.

AP prenosi da je motiv za napad spor oko zemlje.

Vojnika su ubile vojne snage nakon cjelonoćne opsade tržnog centra Terminal 21 u tom gradu, udaljenom oko 250 kilometara od glavnog grada Bangkoka.

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм