Министар одбране саопштио

У Украјину стиже нова испорука оружја из Њемачке

  • Извор: СРНА
  • 11.06.2024. 22:00

Њемачка ће Украјини испоручити додатне снајперске пушке, ракете за системе "патриот" и неколико хиљада ударних дронова, изјавио је њемачки министар одбране Борис Писторијус.

- Данас могу да обећам даљу подршку, додуше у мањем обиму, али не мање важну - рекао је Писторијус током заједничке конференције за новинаре са украјинским предсједником Владимиром Зеленским у једној од база Бундесвера гдје се обучава украјинско војно особље.

Он је нагласио да ће Берлин Кијеву обезбиједити одређен број снајперских пушака, противтенковског оружја, компоненте за артиљеријску муницију и системе против беспилотних летјелица, као и неколико хиљада ударних дронова.

Према његовим ријечима, Њемачка ће, заједно са Данском, Холандијом и Норвешком, Украјини обезбиједити додатних 100 ракета за системе "патриот".

- Украјина је у посљедњих неколико дана већ добила 32 ове ракете - додао је Писторијус.

Крајем маја њемачка новинска агенција ДПА извијестила је да је Писторијус најавио нови пакет војне помоћи Украјини вриједан 500 милиона евра.

Западне земље су пружиле стотине милијарди долара помоћи Украјини од почетка руске специјалне војне операције у фебруару 2022. Кремљ је у више наврата упозорио да испоруке оружја Запада Украјини само продужавају сукоб.

Пратите нас и путем Вибера