Мексико

У сукобу картела страдало најмање 10 особа

  • Извор: Танјуг
  • 23.09.2024. 16:13

Тијела најмање 10 људи, од којих су нека нађена са сомбрерима и комадима пице која су на њих закачена ножевима, пронађена су у мексичкој држави Синалои, у којој је, како наводи ЦБС, у току сукоб завађених фракција картела Синалоа.

Мексички медији наводе да су тијела петоро људи нађена на улици, скинута до пола и са шеширима на главама, за шта се вјерује да је начин слања поруке супарничкој групи.

У одвојеном инциденту, три особе за које се вјерује да су припадници картела, убијене су током размјене ватре с полицијом, а једна особа је ухапшена, саопштио је гувернер Синалое Рубен Роча Моја.

Око 70 људи убијено је у тој држави од 9. септембра, од чега највише њих у главном граду Синалое, Кулијакану, након хапшења једног од лидера картела Синалоа, Исмаела “Ел Мајо” Самбаде, као и сина оснивача картела Хоакина Гусмана Лопеза.

Град Требиње потписао 60 уговора за самозапошљавање

Град Требиње потписао 60 уговора за самозапошљавање

Самбада и Гусман приведени су крајем јула на аеродрому у Новом Мексику, након чега су одведени у Ел Пасо у Тексасу, гдје су се изјаснили да нису криви по оптужници за трговину дроге.

Хоакин Гусман Лоера, познат и као Ел Чапо, служи доживотну казну у затвору максималне безбједности у Колораду.

Како наводи Ројтерс, у држави Синалоа, влада страх да ће након Самбадиног хапшења избити рат за превласт унутар картела.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: