Њемачка

У судару два аутобуса повријеђено око 50 особа

  • 08.10.2024. 12:32

У судару два аутобуса у Регенсбургу у Њемачкој повријеђено је око 50 особа од којих је према полицијским изворима тешко повријеђено њих 13, који су сви превезени у болнице.

Како је пренио Шпигел, портпаролка полиције је данас рекла да нико није животно угрожен. Међу тешко повријеђенима је и возач аутобуса, који је морао да буде ослобођен из возачке кабине.

Првобитно је наведено да је у саобраћајној несрећи, која се догодила у понедјељак увече, тешко повријеђено пет особа. Два аутобуса су саобраћала један за другим у правцу југа Нибелунским мостом преко Дунава око 17.15 часова, када је дошло до судара са задње стране.

Више од 300 хитних служби укључујући, према ријечима портпаролке полиције, око 30 полицајаца, око 110 ватрогасаца и око 170 спасиоца, као и спасилачки хеликоптер, било је на лицу мјеста несреће. Нибелуншки мост је првобитно био затворен у оба смјера, што је довело до прекида саобраћаја у градској области Регенсбурга.

Према писању Шпигла, још један удес у коме је учествовао аутобус догодио се у понедјељак у Дрездену. Према информацијама из ватрогасне службе, у тој несрећи повријеђено је 30 особа, од којих двије теже.

Аутобус је из непознатих разлога скренуо у супротну траку на прометном путу, након чега је ударио у дрво, преврнуо се и слетео на камионет паркиран поред пута.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?