Повријеђено 27

У израелским бомбардовањима погинуло 25 особа

  • 06.10.2024. 08:10

У израелским бомбардовањима Либана погинуло је 25 особа, а повријеђено 27, саопштиле су либанске службе за ванредне ситуације. Израелски премијер Бењамин Нетанјаху изјавио је да Израел мијења однос снага на сјеверу, да има "дужност" да узврати ударац Ирану и да ће то учинити.

Бомбардована су насеља и градови на југу ове земље, као и главни град Бејрут.

Телевизија "Ал Арабија", позивајући се на своје званичнике, објавила је да је у ваздушним нападима на Бејрут убијен Хашем Сафи ел Дин, главни кандидат за новог лидера Хезболаха.

Навели су да је у бомбардовању убијено још неколико чланова Хезболаха високог ранга и официра Иранске револуционарне гарде.

Нетанјаху је најавио да ће Израел узвратити Ирану због напада балистичким пројектилима у уторак, преноси Тајмс оф Израел.

- Иран је два пута испалио стотине пројектила на нашу територију и наше градове - напади балистичких ракета међу највећим у историји. Израел има дужност и право да се брани и одговори на ове нападе и ми ћемо то учинити - рекао је Нетанјаху у видео изјави.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)