Policija objavila

U Češkoj ukraden konj Ramzana Kadirova

  • Извор: Агенције
  • 07.03.2023. 20:32

Policija u Češkoj istražuje krađu konja iz ergele u Krabčicama, odakle je nestao šesnaestogodišnji engleski punokrvnjak vrijedan 400.000 kruna (70.000 KM).

Konj Zazou pripada čečenskom vođi Ramzanu Kadirovu i trebao bi biti dio imovine koju mu je Češka zamrznula u sklopu međunarodnih sankcija.

Češka policija je danas na Twitteru izvijestila o slučaju, rekavši da se krađa vjerovatno dogodila između petka i subote prošle sedmice, najvjerojatnije noću.

„Nepoznati počinilac ukrao je konja engleskog punokrvnog rasa iz ergele u Krabčicama, kada je skinuvši sigurnosni lanac odveo rasplodnog pastuha. Vrijednost rasplodne životinje procjenjuje se na gotovo 400 hiljada kruna“,  saopštila je policija.

Konj Zazou, zajedno s drugim konjima, dio je imovine koju je Češka Republika zamrznula čečenskom predsjedniku Ramzanu Kadirovu na temelju međunarodnih sankcija.

Kupljen 2012. godine

Kadirovljeva ergela registrovana je u organizaciji Jockey Club Czech Republic od 2012. godine, navodi ČTK. Nakon ruske akcije na Krimu i stupanja na snagu sankcija EU-a 2014., češko Ministarstvo finansija ograničilo je novčane tokove ergele.

Jezdci.cz izvještava da je pastuha Kadirov kupio 2012. godine. Ukupno je završio 36 trka, pobijedio devet puta i zaradio više od 1,2 miliona evra. Zbog nametanja sankcija, Kadirov s konjem nije mogao ništa, prenio je Avaz.

Prošlog januara, prije specijalne vojne operacije u Ukrajini, par muškaraca koji govore ruski pokušalo je odvesti konja iz ergele. Ali vlasnik ergele, Rostislav Kopecki, odbio je predati konja.

„Tvrdili su da će ih odvesti u Poljsku i da se sa zamrznutom imovinom mogu kretati unutar Evropske unije“, rekao je tada Kopecki.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)