Добили отказ кад је купио Твитер

Тужба од 500 милиона долара: Бивши радници тужили Маска, ево како је суд пресудио

  • Извор: Агенције
  • 10.07.2024. 22:16

Амерички суд одбацио је тужбу према којој је Илон Маск одбио да исплати најмање 500 милиона долара отпремнине хиљадама запослених на Твитеру које је масовно отпуштао након што је купио компанију друштвених медија сада познату као Икс.

Окружни судија у Сан Франциску Трина Томпсон пресудила је у уторак да нема надлежност према савезном закону о осигурању прихода запослених при пензионисању који регулише планове бенефиција, јер не покрива потраживања бивших запослених, пренио је Ројтерс.

Агенција напомиње да је ово један од многих случајева у којима се оптужује Маск да је погазио обећања бившим запосленима на Твитеру, након што је купио компанију за 44 милијарде долара у октобру 2022.

Адвокатска канцеларија Санфорд, која заступа бивше запослене, навела је да је разочарана и да разматра правне могућности.

Према тужби, Твитеров план отпремнина подразумијевао је да запослени, који су остали послије куповине друштвене платформе, добију плату за два до шест мјесеци, плус плату за једну недјељу по свакој години запослења, уколико су и отпуштени.

Тужитељи Кортни Мекмилијан и Роналд Купер рекли су да је Твитер умјесто тога понудио отпуштеним запосленима само један мјесец плате као отпремнину, без икаквих бенефиција.

Маск такође води компанију за производњу електричних аутомобила Тесла и најбогатија је особа на свијету према магазину Форбс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''Серија: 1993 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм