Amerika

Tresao se i Njujork: Najjači zemljotres u posljednjih 40 godina

 • Izvor: Agencije
 • 06.02.2023.20:08

Potres magnitude 3.8 pogodio je područje Bafala u Njujorku rano ujutro, što je najjači zemljotres koji je zabilježen na tom području u posljednjih 40 godina.

Prema prvim podacima Geološkog instituta Sjedinjenih Država, potres se dogodio oko dva kilometra sjeveroistočno od Vest Seneke oko 6:15 ujutro i osjetilo ga je oko 3.000 ljudi.

Kancelarija guvernerke Keti Hočul potvrdila je na Twitteru da se dogodio potres i da nije prijavljena nikakva šteta.

Nema izvještaja o povrijeđenima.

Izvršni direktor okruga Erie Mark Polonkarz rekao je da je razgovarao s Odjeljenjem domovinske sigurnosti i hitnim službama okruga Eri te je rekao da se "potres osjetio sjeverno do vodopada Nijagare i južno do Orčard Parka, prema prvim izvješćima".

"Osjećao sam se kao da je auto udario u moju kuću u Bafalu. Skočio sam iz kreveta", rekao je Polonkarz.

Posljednji zabilježeni potres na području Njujorka je iznosio 2.6 stepena, a zabilježen je prije gotovo tri godine. Jedan od najjačih potresa koji je zabilježen na tom području bio je onaj iz 1983. godine, a magnituda mu je bila 5.2 stepena.

Ovaj potres dogodio se nakon niza snažnih zemljotresa koji su u ponedjeljak pogodili Tursku i Siriju.

Više od 2.600 ljudi je nastradalo, a spasioci pokušavaju da izvuku još hiljade osoba iz ruševina. Više o tome na OVOM LINKU.

 • 20:10 Dosije

  Emisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', novim izgledom i pristupom, rasvijetliće događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovoriće o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakovati činjenice i rekonstruisati slučajeve zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

 • 20:45 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:35 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:15 Izbor sportiste godine grada Banja Luka

  Izbor sportiste godine grada Banja Luka

 • 00:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.

 • 01:30 Noćni program

  Noćni program