Svjetska zdravstvena organizacija

Traži se humanitarna pauza u sukobima u Pojasu Gaze

  • 20.05.2021. 16:43

KAIRO - Zvaničnici Svjetske zdravstvene organizacije /SZO/ zatražili su danas humanitarnu pauzu u bombardovanju Pojasa Gaze da bi bio omogućen pristup pomoći u kojoj su i kineske vakcine "sinofarm".

"Dok ne bude usaglašen prekid vatre, sve strane u sukobu moraju se saglasiti sa humanitarnom pauzom kako bi se osigurao ulazak i izlazak iz Gaze", rekao je šef SZO za Zapadnu obalu i Gazu Rik Piperkorn.

Konvoj UN spreman je da u Gazu preveze humanitarno osoblje i pomoć, uključujući 10.000 vakcina "Sinofarm" protiv kovida 19 i opreme za testiranje, te za prebacivanje ranjenih.

Međunarodna humanitarna organizacija "LJekari bez granica" saopštila je danas da im je ponovo zabranjen ulazak iz Izraela u Gazu.

Od početka sukoba 10. maja zvaničnici medicinskih službi iz Gaze navode da je 230 Palestinaca, uključujući 65 djece i 39 žena poginulo, a više od 1.700 je ranjeno u artiljerijskim i napadima iz vazduha.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.