Бивши шеф Бијеле куће

Трамп: Због Бајдена, други нас третирају као дјецу

  • Извор: СРНА
  • 07.11.2023. 02:00

Због неуспјешне политике администрације Џозефа Бајдена, многе земље разговарају са САД као са малом дјецом - сматра Доналд Трамп, бивши шеф Бијеле куће и претендент за нови мандат.

"За три године не памтим ниједну добру акцију Бајденове администрације. Бајден је изашао и јавно рекао: `Немамо муницију`. Прво, уопште није требало да се нађемо у таквој ситуацији. Али, чак и да је заиста тако - зар се о томе јавно говори?

Предсједник Кине Си Ђинпинг, /Русије/ Владимир Путин и сви остали не могу да вјерују шта се десило овој земљи. Кина разговара са нама као са дјецом, што, у суштини и јесмо по нашем менталном стању, ако погледате наше лидере" - наводи Трамп.

Он је пред својим симпатизерима на Флориди нагласио да су лидери Русије и Кине, док је он био на власти, поштовали САД, преносе агенције.

"Никада нису са нама разговарали на начин на који су разговарали са Бајденом и његовим тимом", истиче Трамп.

Он је данашње САД назвао корумпираном земљом са корумпираним медијима.

Посебно је критиковао Бајдена и његову фиксацију на спољну политику умјесто да решава проблеме унутар земље.

"`Поспани Џо `у први план ставља Кину, Русију, Венецуелу, Украјину, илегалне имигранте, луде активисте за заштиту животне средине... Све ставља изнад наше земље, а Америка му је на посљедњем месту: наши радници, индустрија, ваше породице", наглашава Трамп.

Он наводи да Бајден и његова администрација, умјесто да брину о безбедности САД, покрећу правне поступке против њега.

"Све чиме се баве Министарство правде и ФБИ /унутрашња безбједност/ су - ја и моја породица. Чине то јер сам у трци за мјесто предсједника САД далеко испред Бајдена", закључује Трамп.

Медији у САД објаљују да Трамп, према посљедњим анкетама, има убједљиву предност у "свинг државама", које и одређују побједника избора. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: