Сјеверна Каролина

Трамп затворен у стакло на говорници

  • Извор: Б92
  • 22.08.2024. 07:41

Републикански председнички кандидат и бивши предсједник САД Доналд Трамп говорио је у сриједу у Сјеверној Каролини, на првом јавном скупу од како је прошлог мјесеца рањен у пуцњави на митингу у месту Батлер у држави Пенсилванија.

Простор око говорнице за којом је стајао, био је ограђен непробојним стаклом.

Након пуцњаве у којој је Трамп погођен у ухо, један човјек погинуо, а двије особе рањене, тајна служба је издала привремену препоруку да бивши предсједник држи митинге само у затвореним просторима, међутим прошле недјеље је саопштено да ће се на скуповима на отвореном користити непробојно стакло, преноси "Гардијан".

Покушала да скочи са моста, таксиста је зграбио за косу и спасио

Покушала да скочи са моста, таксиста је зграбио за косу и спасио

Трампов наступ у Сјеверној Каролини дио је контракампање током недјеље у којој се одржава Демократска национална конвенција у Чикагу, наводи лондонски дневник.

Скуп у граду Ешбороу је отворен кратким, једноминутним говором републиканског канидата за потпредсједника Џеј Ди Венса, а Трамп је потом позвао на бину кандидата за гувернера Сјеверне Каролине Марка Робинсона, за кога је Трамп у пролазу рекао да је "смршао много у посљедњих неколико мјесеци".

Трамп је више пута називао Камалу Харис "другарицом Камалом" и поновио своју тврдњу да је Харисова кандидаткиња екстремне љевице.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: