Кандидат за предсједника САД

Трамп стигао у Милвоки, говориће пред 50.000 људи

  • Извор: Агенције
  • 15.07.2024. 09:06

Доналд Трамп, бивши амерички предсједник, стигао је у Милвоки гдје данас почиње Републиканска национална конвенција, скуп на којем ће он и званично бити проглашен за страначког кандидата за Бијелу кућу.

Он је у Висконсин стигао како би заокружио овај дио предизборне кампање, упркос томе што је тек нешто више од 24 сата раније, у суботу увече био мета атентата на митингу у Пенсилванији.

Трамп је преживио покушај убиства, а у пуцњави је страдао човјек у публици и рањене су двије особе, а снајперисти Тајне службе су ликвидирали атентатора.

Би-Би-Си преноси да је Трамп по слијетању на писту аеродрома у Милвокију из авиона изашао у пратњи својих савјетника и притом подигао песницу увис, баш као што је то учинио непосредно након атентата када му је метак окрзнуо уво.

Убијени атентатор на Трампа био у реклами за

Убијени атентатор на Трампа био у реклами за "BlackRock"

Републиканска национална конвенција се одржава по унапријед припремљеном плану и дјелује да ништа у програму није мијењано након покушаја убиства Трампа.

Било је очекивано да напад на бившег предсједника САД утиче на то да се на конвенцији више пажње посвети безбједности учесника, као и њега самог.

Одри Гибсон-Чикино, координаторка Републиканске националне конвенције за везе с америчком Тајном службом, изјавила је синоћ на конференцији за медије да неће бити промјена у безбједносним плановима везаним за скуп.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.