САД

Трамп: Ако изгубим изборе напустићу САД и отићи у Венецуелу

  • Извор: Танјуг
  • 14.08.2024. 12:54

Бивши предсједник и републикански предсједнички кандидат за изборе у САД Доналд Трамп рекао је да ће напустити Америку и отићи у Венецуелу уколико изгуби изборе у новембру.

У интервјуу на "Иксу" са милијардером Илоном Маском, Трамп је рекао да би Венецуела, која је захваћена немирима од предсједничких избора, била "далеко безбједније мјесто", преноси Вашингтон Егземинер.

- Ако се нешто деси са овим изборима, који би био хорор шоу, састаћемо се сљедећи пут у Венецуели јер ће то бити далеко безбједније мјесто за сусрет од наше земље - рекао је Трамп Маску.

Трамп је рекао да је стопа криминала у Венецуели опала, док је стопа криминала у САД порасла.

Венецуелански предсједник Николас Мадуро забранио је Икс у земљи, успоставивши десетодневну забрану 9. августа, након што је Маск оптужио Мадура да је учествовао у "великој изборној превари".

Комисија за изборе Уједињених нација саопштила је да изборна власт Венецуеле није поштовала регулаторне одредбе када је објавила резултате јулских избора и да је недостатак детаљних резултата без преседана.

Снимак Бајдена на плажи постао виралан:

Снимак Бајдена на плажи постао виралан: "Добро ручао, мало цугнуо и сада куња"

Већина западних влада је захтијевала да изборна комисија Венецуеле објави резултате гласања на свим појединачним изборним мјестима након што су и Мадуро и кандидат опозиције Едмундо Гонзалес прогласили побједе.

Протести у земљи избили су када је Мадуро прогласио побједу.

Трамп је у свом интервју са Маском између осталог говорио и о неуспјелом атентату на њега, 13. јула на митингу у Батлеру у Пенсилванији, антиимиграционим ставовима, највероватнијој демократској кандидаткињи на изборима, Камали Харис и другим стварима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)