Institucija za maloljetne delinkvente

Tinejdžeri pretukli 20 policajaca, 13 završilo u bolnici

  • 10.04.2019. 11:27

Trinaest britanskih policajaca prebačeno je u bolnicu nakon što su ih napali tinejdžeri u instituciji za maloljetne delinkvente u zapadnom dijelu Londona, piše "Dejli mejl".

Stražari su među 20 pripadnika policije koji su napadnuti u odvojenim incidentima u instituciji Feltam tokom vikenda.

Jednom policajcu je slomljen nos, dok je drugi zadobio potres mozga nakon što je dobio više udaraca u glavu.

U ovoj zgloslasnoj instituciji došlo je do prave bitke među sukobljenim bandama. Državna zatvorska služba saopštila je da sedam policajaca ima povrede od ujeda i da je to potpuno neprihvatljivo.

Ovi napadi dodatni su pokazatelji krize koja vlada u zatvorima u Engleskoj i Velsu, gdje su u porastu slučajevi samopovređivanja, trgovine drogom i nasilja.

Incident se dogodio u odjeljenju u kome je smješteno 180 dječaka uzrasta 16 i 17 godina.

Počinioci će se suočiti sa sudskim procesom narednih dana.

Mark Ferharst, predsjedavajući Udruženja zatvorskih čuvara, rekao je da nedostatak efikasne kazne za većinu zatvorenika dovodi čuvare u opasnost.

"Nasilje protiv čuvara nije prihvatljivo. Zamijenite izraz 'djeca' sa 'nasilni mladi kriminalci' i tačnije ćete opisati sa čime se suočavaju čuvari u institucijama za maloljetničku delinkvenciju", rekao je on.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм