Француска

Тинејџер ухапшен због планирања терористичког напада на ОИ

  • 25.04.2024. 08:50

Француска антитерористичка служба ухапсила је шеснаестогодишњег младића након што је на друштвеним мрежама објавио како жели да погине као "мученик" на Олимпијским играма у Паризу овог љета, изјавила је портпаролка службе, потврђујући ранији извјештај БФМтв.

"Ухапшен је након што је јавно објавио на друштвеним мрежама да планира да направи појас од експлозива како би постао шехид", наводе из Антитерористичке службе  и додају да је у току истрага о томе да ли је имао истинску намјеру да изврши терористички чин.

Сукоб на Блиском истоку и у Украјини, као и пријетња напада радикалних елемената навели су Француску, која је овог љета домаћин Олимпијских игара, да подигне степен пријетње својој сигурности на највиши ниво.

Француска влада је затражила од око 45 страних земаља да ангажује неколико хиљада додатног војног, полицијског и цивилног особља како би помогли у заштити Олимпијских игара у Паризу овог љета, саопштили су извори из владе за Ројтерс прошлог мјесеца.

(ФЕНА)

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)