Модел С

Теслин аутомобил у режиму ''аутопилота'' усмртио мотоциклисту

  • Извор: Агенције
  • 01.08.2024. 08:06

Аутомобил Тесла Модел С био је у режиму "аутопилота" када је у априлу ударио и усмртио двадесетосмогодишњег мотоциклисту у области Сијетла, саопштила је данас полиција.

То друга по реду несрећа у коју је умијешана технологија у коју све наде улаже милијардер и директор Тесле, Илон Маск, преноси Ројтерс.

Због сумње да је извршио убиство, ухапшен је педесетшестогодишњи возач, и то на основу признања да је гледао у свој мобилни телефон док је користио функцију помоћног возача, наведено је у саопштењу.

Тесла каже да њен софтвер "аутопилота" (Full Self-Driving) захтијева активан надзор возача и не чини возила аутономнима.

Маск је рекао да ће бити шокиран ако Тесла сљедеће године не буде могао да оствари потпуну способност самосталног управљања.

Он је прошлог викенда рекао да ће будуће возило Тесле бити попут "малене мобилне собе" у којој ће возачи моћи да гледају филмове, играју видео игрице, раде, па чак и да пију и спавају.

Прошлог децембра компанија је била приморана да повуче скоро сва своја возила у САД како би додале заштитне мјере софтверу.

Пратите нас и путем Вибера