Oslo

Talibani počeli razgovore s evropskim zvaničnicima

  • Извор: СРНА
  • 23.01.2022. 19:28

Delegacija talibana na čelu sa vršiocem dužnosti ministra spoljnih poslova Amirom Kan Mutakijem počela je danas trodnevne razgovore u Oslu sa zapadnim zvaničnicima i predstavnicima avganistanskog civilnog društva usljed pogoršane humanitarne situacije u Avganistanu.

Sastanci se održavaju iza zatvorenih vrata u hotelu u planinama iznad Osla.

Predstavnici talibana, danas se sastaju sa aktivistima pokreta za zaštitu prava žena i organizacija za zaštitu ljudskih prava iz Avganistana i avganistanske dijaspore.

Prije početka razgovora talibanski zvaničnik je na društvenoj mreži Twitter objavio glasovnu poruku Mutakija u kojoj on izražava nadu da će biti "dobar put ispunjen dostignućima" i zahvalio je Norveškoj za koju je izrazio nadu da će "postati utočište pozitivnih odnosa sa Evropom".

Ovo je prvi put da predstavnici talibana od dolaska na vlast u avgustu održavaju zvanične sastanke u Evropi. Ranije su putovali u Rusiju, Iran, Katar, Pakistan, Kinu i Turkmenistan. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм