Најмање 40 Израелаца

Све више мртвих у нападима Хамаса

  • Извор: Агенције
  • 07.10.2023. 14:57

Најмање 40 Израелаца убијено је, а најмање 740 је повријеђено од почетка јутрошњег масовног напада палестинске милитантне организације Хамас на Израел, пренијела је данас израелска телевиија Н12.

Терористичке ћелије Хамаса из Газе инфилтрирале су се у бројне заједнице на југу Израела, а поред тога, на центар и југ земље је испаљено на хиљаде ракета.

Напад је у току од око 6.30 сати по локалном времену.

Очекује се да ће број мртвих расти.

Премијер Израела Бењамин Нетањаху изјавио је данас, након ракетних напада Хамаса и упада његових припадника на израелску територију, да је Израел у рату.

Да је изненадни Хамасов напад на Израел "колосалан пропуст израелских обавјештајних служби", објавио је у суботу Би-би-сијев стручњак за безбједност Франк Гарднер. 

Израел има једну од најраспрострањенијих и најсофистициранијих обавјештајних мрежа на Блиском истоку, како домаћу тако и спољњу, преноси Би-би-си.

Међутим, како се додаје овим Хамасовим нападом на крају јеврејског празника чини се да је Израел ухваћен на спавању. Да ће Израел узвратити великом силом, нема никакве сумње, али Израелци ће се сада питати зашто њихови шпијуни нису знали да се ово спрема и упозорили земљу на то, закључује Би-би-си.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: