Džon Mihalski

Sudija iz Njujorka izvršio samoubistvo: FBI 12 ranije pretresao njegovu kuću

  • Извор: Агенције
  • 06.04.2022. 21:43

Sudija u državni Njujork izvršio je samoubistvo manje od dvije sedmice nakon što su istražioci upali u njegovu kuću.

Džon Mihalski, vršilac dužnosti Vrhovnog suda okruga Eri, preminuo je u utorak nakon što je izvršio samoubistvom u svojoj kući u Amherstu, gdje su federalni i državni službenici izvršili pretres 12 dana ranije. Mihalski je imao 61 godinu.

"To je žalosno", rekao je za medije advokat odbrane Terens Konors.

"Bio je dobar čovjek. Ovo jednostavno nije moralo da se desi".

Mihalski, koji je imenovan u njujorški sud za tužbe i kao vršilac dužnosti Vrhovnog suda 2006. godine, godinama je bio pod očima istražitelja, ali protiv njega nikada nije podnijeta krivična prijava. Činilo se da su njegovi pravni problemi koji se naziru mogli "savladati" rekao je Konors za medije.

Sudija je izvršio samoubistvo nešto više od godinu dana nakon što ga je udario teretni voz koji se sporo kretao u Depevu, za šta se vjerovalo da je već tada pokušaj samoubistva. Zadobio je tešku povredu noge, ali je preživio.

Nekoliko dana nakon incidenta u februaru 2021, Mihalskog su federalni agenti ispitivali o njegovom prijateljstvu sa Piterom Džerasom mlađim, vlasnikom striptiz kluba u Čiktovagi i bivšim klijentom, saopštio je Bafalo njuz.

Mihalski je povrijeđen u teretnom vozu istog dana kada je Gerace optužen za nekoliko krivičnih djela, uključujući trgovinu drogom i seksom, kao i podmićivanje federalnog agenta. Gerace negira optužbe, navodi list.

Godinama ranije, Mihalskog su posmatrali federalci dok su istražitelji istraživali Geracea i penzionisanog agenta Uprave za borbu protiv droga, Džozefa Bonđovanija, u junu 2019.

Agent DEA je rekao istražiteljima da je Gerace bio prijatelj sa Mihalskim. Njihovo prijateljstvo datira dvije decenije unazad, rekao je za Bafalo njuz advokat Entoni Lana, koji je takođe zastupao sudiju.

Mihalski je 2006. godine napisao pismo Vilijamu Sketniju, saveznom sudiji u Njujorku, tražeći popustljivost u ime Geracea, koji je čekao na izricanje kazne za krivično djelo prevare. On je Geracea opisao kao klijenta i prijatelja., piše NYPost.

Sketni je oduzeo Geraceu blagu pauzu, dajući mu pet mjeseci zatvora kada su savezne smjernice za odmjeravanje kazni predviđale od osam do 12 mjeseci, navodi list.

Agenti FBI-a su nastavili da istražuju vezu Mihalskog sa Geraceom nakon incidenta u vozu — i tražili su dokaze o poreskim zločinima tokom racije u njegovoj kući 24. marta, izjavila su dva izvora iz vlade za Bafalo njuz.

Istražitelji su zaplijenili dokumente povezane sa malim onlajn biznisom kojim upravlja supruga Mihalskog, Suzan, rekla je Lana za Bafalo njuz.

Mihalskijev broj predmeta je prebačen dan nakon racije i nijedan predmet mu nije bio dodeljen „do daljnjeg“, navodi Državna kancelarija za sudsku upravu. Vratio se na klupu u januaru nakon što je otišao na odmor nakon incidenta sa vozom.

Sudija je takođe bio predmet istrage Kancelarije državnog tužioca u vezi sa mogućom korupcijom, rekao je za Njujork tajms jedan izvor upoznat sa tim. Protiv njega u istrazi nije podignuta optužnica, piše list.

Iza Mihalskog je ostala supruga i četvoro djece.

  • 22:20 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:35 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.