Ilinois

Sudar 72 vozila, šest osoba poginulo

  • Извор: АТВ
  • 02.05.2023. 09:13

Najmanje šest osoba je poginulo kada je pješčana oluja izazvala sudar 72 vozila duž glavnog autoputa u centralnom Ilinoisu, saopštili su zvaničnici.

Nesreće duž autoputa 55 dogodile su se u ponedjeljak u okruzima Montgomeri i Sangamon, južno od glavnog grada države, nakon što je prašina sa tek izoranih polja zahvatila autoput, saopštila je policija, prenose američki mediji.

Državna policija Ilinoisa navela je da je 37 ljudi starosti od dvije do 80 godina hospitalizovano sa povredama u rasponu od lakših do opasnih po život.

Zvaničnici i dalje rade na identifikaciji još petoro poginulih i obavještavaju njihove porodice, a međudržavna saobraćajnica u južnom Sangamonu i sjevernom okrugu Montgomeri ostaće zatvorene dok traje istraga i uklanjanje vozila.

- Vidljivost u toj oblasti je bila veoma loša zbog prašine - saopštila je policija.


Pratite nas i putem Vibera!

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.