MUP Austrije

Stroga zabrana korišćenja ustaških simbola

  • 30.09.2018. 15:07

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl najavio je da će proširiti popis zabranjenih simbola u toj zemlji, a posebno su apostrofirani simboli hrvatskih ustaša iz Drugog svjetskog rata, navodi danas portal Index.hr pozivajući se na austrijske medije.

Kako navodi austrijski list "Klajne cajtung", do sada su na popisu zabranjenih simbola bili samo oni Islamske države i Al Kaide, ali od marta 2019. godine popis će biti proširen i obuhvatiće simbole ekstremističkih grupa kao što su Hamas, partija turskih Kurda PKK, Muslimanska braća i turske organizacije Sivi vukovi.

"Klajne cajtung" navodi da će se na popisu naći i simboli hrvatskih fašista - ustaša, koje su tokom održavanja Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji isticali hrvatski navijači.

Kazna za korišćenje takvih simbola biće četiri hiljade evra ili zatvorska kazna u trajanju do godine dana, navodi austrijski list.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.