Италија

Страхота у Риму: Најезда пацова, змија, стршљенова и галебова

  • Извор: Агенције
  • 17.08.2024. 13:01

Зоолог из Рима Андре Лунерти изјавио је да је италијанска пријестоница постала "права џунгла" јер је због комбинације високих температура и сталног проблема града са смећем дошло до наглог повећања популације пацова, змија, стршљенова и галебова.

Лунерти, који је у Риму познат по хватању опасних животиња, каже да је овог љета био преплављен позивима, посебно због повећаног броја змија.

"Пријављено је много више сусрета људи са змијама него раније. Популација змија је експоненцијално расла током зиме јер је температура била висока за зимски период. Змије не би преживјеле да је било хладно. Оне онда долазе у град из природног окружења јер има много отпада од хране, а гдје има отпада од хране ту су пацови, главна храна змија“, навео је Лунерти.

Најчешћа врста змија која се налази у Риму је зелена бичаста змија, али Лунерти каже да има и отровница.

"Налазимо их на балконима, у вртовима, школама. Пронашли смо једну која је висила на решеткастим вратима лифта у стамбеној згради и изазвала велику панику“, рекао је Лунерти.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 22:45 Филм

    ''''Филм