Prognoze meteorologa

Stiže nadprosječno topao novembar

  • 02.11.2018. 07:13

Početak novembra biće njegov najtopliji dio i dnevna temperatura biće do 25 stepeni, a kako mjesec bude odmicao temperatura će se polako spuštati, pa će u drugoj polovini novembra donijeti jesenje vrijeme, ali će i dalje biti natprosječno toplo, piše "Blic".

"Početak novembra u Srbiji biće ekstremno topao i takvo vreme zadržaće se do ponedeljka", kaže meteorolog Đorđe Đurić.

U ponedeljak slijedi pad temperature, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda na oko 18 stepeni, ali će i dalje takvo vrijeme meteorolozi karakterisati kao natprosječno toplo za ovo doba godine.

Prva polovina mjeseca, objašnjava meteorolog Đurić, biće natprosječno topla i suva. Đurić kaže da prosjek za novembar iznosi od 10 do 15 stepeni Celzijusovih.

Prema njegovim riječima, jačeg zahlađenja sigurno neće biti u prvoj polovini mjeseca, nego u posljednje dvije sedmice, ako ga uopšte i bude.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu prognoziraju za posljednji dan novembra snijeg, dok Đurić kaže da za sada ne može da se kaže da li će 30. novembra biti snijega.

"Sigurno je da nećemo imati nikakve prave jesenje kiše, niti `zimskih udara` prvih 15 dana, a kišu možemo da očekujemo posle toga. Čim bude stala košava, noćna temperatura će se spustiti na oko pet stepeni", naveo je on.

Kratko zahlađene, prognostičari očekuju 15. novembra, za kada je prognozirana temperatura oko 11 stepeni, ali će se ona već narednog dana popeti na 16.

I u Republičkom zavodu navode da će od 16. novembra polako početi prava jesen jer će od toga dana temperatura vazduha početi lagano da pada.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.