Stravična oluja "Danijel"

Srbima u Grčkoj bujica odnijela automobile u more

  • Извор: Блиц
  • 05.09.2023. 22:35

Stravična oluja "Danijel" razara Grčku, a desetak srpskih turista, koji letuju na grčkom poluostrvu Pilion blizu Volosa, kontaktiralo je prije nekoliko sati ambasadu Srbije u Atini.

Kako je za TV Blic potvrđeno u ambasadi Srbije oni su ostali bez automobila, koje je bujica vode odnijela u more.

"Kiša je trenutno prestala da pada, ali zbog velike količine vode, koja je duboka i do metar i po, teško je prići njihovoj lokaciji. Ipak, svi su dobro, nema povrijeđenih, a ukoliko policija i lokalne vlasti procijene da nisu bezbjedni, biće evakuisani na sigurnu lokaciju", kažu u ambasadi.

Hrvati kaznili pjevača zbog pjesme koju je pjevao u Srbiji

Hrvati kaznili pjevača zbog pjesme koju je pjevao u Srbiji

Srpski turisti naveli su da su na ljetovanje došli preko Atlantik agencije iz Beograda i očekuju da agencija obezbijedi njihov povratak u Srbiju, budući da su ostali bez automobila. Ipak, kako su naveli predstavnicima ambasade, tokom popodneva i večeri nisu uspjeli da dobiju agenciju, jer im niko nije odgovorio na telefonske pozive. U ambasadi kažu da su u kontaktu sa srpskim turistima i da će im do povratka u Srbiju pružiti svu neophodnu pomoć.


Bujica odnosi sve pred sobom

Dramatični snimci stižu iz Grčke, naročito iz oblasti Volosa i Piliona gde su usled poplave, mnogi automobili završili u moru. Grčka policija je u utorak naredila da vozila napuste ulice centralnog grada Volosa i obližnjeg planinskog regiona Pilion, pošto je jaka oluja Danijel pogodila tu oblast, pretvarajući ulice u poplavljene bujice.

Sjećate li se malog Tadije iz filma

Sjećate li se malog Tadije iz filma "Varljivo leto"? Ovako sada izgleda

Zabrana, koja obuhvata sve osim hitnih službi i vozila za pomoć na putu, ostaće na snazi dok se oluja ne smiri, saopštila je policija. Međutim, neka vozila su bujični tokovi odnijeli sa sobom u more, prenosi Mondo.

Bježite kući, sve će biti poplavljeno

Gradonačelnik Volosa Ahileas Beos i regionalni načelnik Tesalije Kostas Agorastos uputili su apele građanima da ostanu u svojim domovima zbog nepogoda. "Gdje ćete svi? Ludo je šta se dešava. Rekli smo to 100 puta. Apelujemo na sve da ostanu kod kuće. Od juče vam pričamo, rijeke će se izliti, znate li koja voda dolazi? Idite svojim kućama", kaže Beos dok stoji u vodi do koljena.

Dodik: Šmit od sljedeće sedmice neće moći ući u Republiku Srpsku

Dodik: Šmit od sljedeće sedmice neće moći ući u Republiku Srpsku


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)