Ебрахим Раиси

Спасилачке екипе послате на мјесто инцидента са хеликоптером иранског предсједника

  • Извор: Телеграф
  • 19.05.2024. 16:21

Вијест да је хеликоптер који је превозио иранског предсједника Ебрахима Раисија имао проблема при слијетању због отежаних временских услова, односно магле, одјекнула је свијетом а и даље није познато шта се тачно догодило.

Постоје двије верзије, да је до несреће заиста дошло или да је хеликоптер слетио након чега је предсједник наставио копненим путем. Ниједна није званично потврђена, очекује се сваког часа да се сазна шта се заиста десило.

Међу путницима хеликоптера, осим Раисија, су били и министар спољних послова Хосеин Амирабдолахијан, гувернер Источног Азербејџана Малик Рахмати и још неколико других, наводи ИРНА.

Медији: Срушио се хеликоптер са иранским предсједником

Медији: Срушио се хеликоптер са иранским предсједником

Неки ирански медији преносе да постоје индиције да је хеликоптер слетио због магле због чега је предсједник свој пут наставио копненим путем до Табриза.

Такође, друга верзија је она лошија, а то је да се хеликоптеру изгубио траг јер је неко вријеме летјелица била ван радара.

Још увијек нема података о жртвама, преноси Телеграф.

Шеф Организације за помоћ и спасавање Црвеног полумјесеца најавио је слање чак 16 тимова за потрагу и спасавање на лице мјеста.

Ирански министар: Један хеликоптер имао тешко слијетање

Ирански министар: Један хеликоптер имао тешко слијетање

У интервјуу за ИСНА, Бабак Махмуди је рекао: "Након објаве о несрећи са хеликоптером који је превозио предсједников конвој, спасилачке екипе су послате на лице мјеста од стране Друштва Црвеног полумјесеца".

Наводећи да је мјесто несреће било на подручју Калибара и Варзгана, он је рекао: "На лице мјеста су упућени дрон Црвеног полумесеца и спасилачке екипе. Такође истражујемо ствар и сами ћемо бити тамо".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.