ИДФ

Снимљена експлозија у Гази, Израел тврди да су уништили подземну мрежу

  • Извор: Курир
  • 22.12.2023. 21:30

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) су јуче објавиле да су уништиле "подземни терористички град", односно главну Хамасову мрежу тунела скривену испод Палестинског трга у Гази која се користила за планирање масакра 7. октобра.

Војска наводи да је подземна мрежа била повезана с кућама, канцеларијама и тајним стамбеним скровиштима високих званичника Хамаса, међу којима су и Мухамед Деифа, вођа војног крила терористичке групе, и Јахја Синвар, највиши званичник Хамаса у Гази.

Израел је у децембру извијестио да је обезбиједио контролу над "елитном четврти Хамаса" у граду Гази из које су дјеловали челници Хамаса.

Комплекс је описао као "средиште моћи за Хамасово војно и политичко крило". ИДФ тврди да је током операције у дијелу Римал убијено 600 милитаната, пише Times of Israel.

"Палестински трг је био средиште Хамасове војне владавине. Окружен је зградама које су служиле као командни и контролни центри, окнима терористичких тунела и другим стратешким зградама", наводи ИДФ у саопштењу и додаје да су милитанти смјестили инфраструктуру унутар прометне четврти пуне продавница, стамбених зграда и школе за глуву дјецу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: